Tegn mere sammen

Når vi arbejder visuelt, kan vi skabe fælles billeder og derigennem opnå fælles forståelse på tværs af fag-grupper, afdelinger og kulturer. Derfor skal vi tegne mere, sammen. Når vi tegner, bliver vi konkrete og gør verden mere håndgribelig.
Write your awesome label here.

Fem stjerner ☆☆☆☆☆ i Børsen


”Her er bogen, som kan give store besparelser på management-konsulenterne. “Tegn mere sammen” er den funky titel på en anderledes ledelsesbog. Udgangspunktet er visualisering som redskab i en kompleks verden. “Tegn mere sammen” er en lækker bog. Dejligt format i landscape. Flotte illustrationer, som gør det til en bog, man bliver glad af. Det er sjældent, at læsere bliver glade af ledelsesbøger. Det er en af dem".

Bogen fortalt på 2 minutter (engelsk)

Write your awesome label here.

Bogens redskaber

Du kan gratis downloade bogens indledning og ni redskaber i PDF. Lige til at printe i den størrelse du skal bruge.
INDLEDNING
IKon
Designer
Proces
Designer
SPØRGSMÅLS Designer
SKABELON Designer
DREJEBOGS Designer
TIDsPlan
Kompetence-hjul
VISUEL
AGENDA
VISUEL
STRATEGi

Download redskaberne her

Har du ikke bogen endnu?

Køb den her...

Om bogen

Mange organisationer oplever et behov for nye arbejdsmetoder, der kan hjælpe dem med at håndtere og navigere i den stigende kompleksitet, de indgår i. Alle kan få gavn af at tegne mere sammen. Skal vi alligevel forsøge at indsnævre målgruppen en anelse, så er Tegn mere sammen i særdeleshed for dig, der arbejder med:

Innovation

Prototyping er en klassisk disciplin hvis du lever af at vende verden på hovedet og få nye ideer der skaber værdi. At skitsere er et fantastisk redskab til at teste og demonstrere. Tegn mere sammen giver dig en simpel metode til at bygge et visuelt ordforråd, så du kan skitsere din næste idé.

Ledelse

Ledelse kan se ud på mange måder. Tegn mere sammen giver dig perspektiver på hvordan du kan lede mere autentisk og dynamisk med pen og papir.

Læring

Planlægger du undervisning, eller underviser du selv, så er du sikkert en sværvægter i proces og i at skabe et godt læringsrum. Tegn mere sammen introducerer dig for den visuelle læringsarena, og giver dig visuelle redskaber, du kan bruge når du underviser, eller designer undervisning.

Organisations-udvikling

Skal du præsentere en strategi, implementere en handleplan eller søsætte en kulturforandring, så giver Tegn mere sammen dig et katalog af gode spørgsmål og et visuelt bibliotek du kan låne fra når du udvikler de skabeloner der skal guide dig og din organisation igennem en god forandring

Anmeldelser

”En af de vigtigste færdigheder i fremtiden bliver syntese: At kunne skabe overblik, se sammenhænge, finde mening og tegne det. I fremtiden er analyse ikke et job. Syntese betyder at sætte sammen. Analyse at skille ad. Og syntese bliver magi: Dem der kan se sammenhænge, designe, modellere, illustrere, skabe overblik og få andre til “at se” er fremtidens helte. Enhver idiot kan påpege et problem. Vi skal lære at tænke i og skabe hundredevis af mulige, forbedrende løsninger, som vi kan sætte sammen på tusind millioner måder. Denne bog viser vejen”.

ANNE SKARE NIELSEN
Fremtidsforsker, Universal Futurist
Jens Rasmussen
Professor, DPU, Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelses-pædagogik.
”Jeg er ganske imponeret over, hvor elegant forfatterne fremstiller deres teoretiske begrebsapparat og hvor fint og let det overføres til praksis. Det er stærkt og modigt at gøre det håbløst vanskelige ord ’autopoiesis’ til et selvfølgeligt nøglebegreb til at forstå sociale processer.”
Monica Nissen
Proceskonsulent, InterChange
”Som proceskonsulent og vært for participatoriske processer og strategiske samtaler, har jeg erfaret at visualisering fremmer den kollektive forståelse og hukommelse. ”Tegn mere sammen” giver på en pædagogisk og enkel måde et overblik og en indføring i brugen af visuelle virkemidler. Den taler til forskellige niveauer af erfaring og praksis, hvad enten man er nybegynder eller allerede lidt mere erfaren bruger”.
Lotte Darsø,
Lektor, Aarhus Universitet, forfatter til bogen Innovations-pædagogik
”Denne bog er pædagogisk og logisk opbygget. Den er klar og let at forstå samt rigt illustreret, og så får man hurtigt en succesoplevelse med at tegne. En unik håndbog, der formidler mange års erfaringer fra praksis i procesdesign og visuel facilitering. Kan varmt anbefales til mødeledere, procesdesignere, undervisere og andre.”
Jacob Storch
Phd, iværksætter og stifter af Joint Action
"Da jeg først mødte grafisk facilitering, var det et ekstra add-on, hvis konsulenten kunne arbejde visuelt. I dag er det et must. Det er en del af det at være konsulent. I dag bør denne færdighed være fast bestanddel af konsulentens grunduddannelse. Det behøver ikke nødvendigvis være noget, man er specialist i. Du skal kunne det basale. Men også gerne lidt mere. ”Tegn mere sammen” er en megaflot bog, som viser ”wow, hvor kan man meget! Dette er grundbogen, der bør stå på enhver konsulents og undervisers boghylde!”
Lene Einang Flach
Projektdirektør, NRK
"I mitt arbeid som leder for Strategisk Virksomhetsstyring i NRK er jeg er ofte i situasjoner der jeg må uttrykke komplekse problemstillinger i møter med andre. For meg er tegning alltid et godt verktøy i slike situasjoner. Så fort man har begynt å uttrykke seg visuelt, engasjerer det til respons og handling på en helt annen måte. Det visuelle uttrykket øker sjansen for at vi har felles forståelse av en problemstilling. Denne boken bidrar til at jeg kan utvikle og forbedre mine evner til å fremstille komplekse problemstillinger på en tydelig og forståelig måte. Ikke bare er den en nyttig og praktisk bok i forhold til å forbedre min strek, men den minner om viktigheten av å bruke bilder i kommunikasjonen også".
Christer Windeløv-Lidzélius
Rektor Kaospiloterne
”En meget flot og nyttig bog om det at tegne sammen med andre for at forbedre kommunikationen og ens evne til at løse problemer på. Forfatterne kalder metoden for visuel facilitering og peger på, at det i princippet kan anvendes i alle typer af grupper og organisationer hvor der er et ønske om at forbedre samarbejde og kommunikation. Bogen er meget pædagogisk opbygget og sproget er nemt, hvilket gør den tilgængelig for et bredt publikum – Også dem, som ikke har så meget erfaring med at arbejde visuelt.”
Henrik Challis
Co-founder og senior konsulent i organisatorisk transformation
Bogen viser hvordan du med tegninger og visualiseringer kan øge båndbredden i samarbejde. Noget vi desperat har brug for, når vi arbejder med endnu mere komplekse sammenhænge. Bogen er blevet et must-read og en selvfølgelig del af værktøjskassen i vores virksomhed.
Lars Kolind
Bestyrelsesformand, iværksætter
“Tegn mere sammen er en bog som jeg ikke bare vil læse; den vil jeg bruge. Jeg vil lære at tegne bedre og jeg vil lære at bruge tegninger bedre. Et billede siger mere end 1000 ord.”
Henrik Ørholst
Anmelder Børsen
”Her er bogen, som kan give store besparelser på managementkonsulenterne. “Tegn mere sammen” er den funky titel på en anderledes ledelsesbog. Udgangspunktet er visualisering som redskab i en kompleks verden. “Tegn mere sammen” er en lækker bog. Dejligt format i landscape. Flotte illustrationer, som gør det til en bog, man bliver glad af. Det er sjældent, at læsere bliver glade af ledelsesbøger. Det er en af dem.

Metode

Bogens metode (De Fem Designloops) giver dig de væsentligste redskaber og teknikker til med det samme at arbejde visuelt. Hvert loop guider dig skridt for skridt henimod mestring af visuel facilitering. 

Om forfatterne

Bogens forfattere står bag virksomheden Bigger Picture, der allerede i 2003 introducerede grafisk facilitering i Danmark. I bogen trækker forfatterne på deres mangeårige erfaring med brug af visuel facilitering i arbejdet med strategisk forandring, ledelse, kompetenceudvikling og innovation i førende danske og internationale organisationer såsom IKEA, A.P. Møller – Mærsk, LEGO, FN, BBC, Undervisningsministeriet og Røde Kors.
Loa Baastrup
Visuel facilitator
Loa er foretrukken visuel samtalepartner for topledelser, der ønsker en effektiv og engagerende måde at udbrede strategisk vigtige dialoger på. Hun kan designe møder der er både krævende, relevante og sjove at deltage i. Loa har hjulpet ledelser i blandt andet LEGO, Tata, Undervisnings ministeriet og Metroselskabet. Det er nogle gange svært for Loa at forstå, at hele verden ikke kører i samme analytiske gear som hun selv.
Ole Qvist-Sørensen
Visuel facilitator
Ole har siden 2003 arbejdet med at udbrede kendskabet til visuel facilitering i både ind- og udland. Han har udviklet over 500 visuelle skabeloner og strategiske billeder. Og han har trænet undervisere, projektledere, ministre og topledere i at bruge enkle visuelle metoder til at skabe klarhed og engagement. Ole samarbejder i øjeblikket med teams i Danske Friskoler, Region Hovedstaden, IKEA og Schindler. Ole taler sjældent om noget uden at der - på godt og ondt - følger en skitse med.
Sofie Lind Mesterton
Illustrator
Sofie kan tegne bedre end de fleste. Hun kan visualisere og håndtere en enorm mængde kompleksitet, på en måde så det fremstår enkelt. Hun er skarp, analytisk og kan forstå og afkode organisationers behov. Og så er hun usandsynlig tålmodig og enormt struktureret. Sofie udvikler visuelle sprog til emner som strategi, bæredygtighed og projektledelse, og tegner lige for tiden sammen med A.P. Møller Mærsk, Frederiksberg Kommune og Røde Kors. Sofie trives ikke rigtig med halvfærdigt arbejde.

Visual Collaboration Academy

Lær at bruge metoden og redskaberne. Visual Collaboration Academy er stedet du kan lære om bogens metoder og redskaber. Bliv medlem og få adgang til alt lige fra bogens redskaber, gratis webinarer, mini-kurser og meget mere (alt er på engelsk).

Visual Collaboration Academy

Visual Collaboration Academy er stedet du kan lære om bogens metoder og redskaber. Bliv medlem og få adgang til alt lige fra bogens redskaber, gratis webinarer, mini-kurser og meget mere (alt er på engelsk).